Essevee pakt drie punten mee uit Maasmechelen

12 nov 2023

Essevee sluit de twaalfde speeldag in de Challenger Pro League af met een verre verplaatsing naar Patro Eisden Maasmechelen. Kunnen de Boeren aanknopen met een overwinning na de thuisnederlaag tegen KVO? Je leest een uitgebreid verslag hier.

We zijn amper 3 minuten onderweg aan de oevers van de Maas wanneer de bal op de stip gaat voor de thuisploeg. De bal gaat tegen de hand van Derijck waardoor Patro al snel op voorsprong kan komen. Sam Bruce zet zich achter de bal, maar trapt het leer snoeihard tegen de dwarsligger. Een minuut later snelt Dansoko alleen richting Bostyn. De pijlsnelle aanvaller mikt zijn poging voorlangs. Als Essevee nog niet wakker was, dan is het dat nu wel. De troepen van Euvrard nemen dan ook het heft in handen met na 13 minuten een eerste grote kans. Machado kan van dichtbij trappen. Doelman Belin redt met een knappe reflex. Een vijftal minuten later brengt Ndour de bal goed voor richting Gano die in een tijd aflegt voor de opkomende Vormer. De Nederlander wordt net te veel gehinderd om goed af te werken. Onze Boeren voeren de forcing. Traoré speelt de bal heerlijk vrij in de zestien. Belin moet zich helemaal strekken om zijn netten schoon te houden. Vijf minuten voor rust komt Essevee dan toch op voorsprong. Traoré wordt door een snelle vrije trap diep gespeeld en vindt Machado voor doel. Via het hand van de doelman verdwijnt de subtiele tik van de Braziliaan in doel, 0-1. Het is meteen ook de ruststand.

Wanneer we uit de kleedkamers komen zien we hetzelfde wedstrijdbeeld als in de eerste periode. Essevee heeft vooral de bal, Patro probeert gevaarlijk uit te breken op de tegenaanval. Na zo’n 6 minuten in de tweede helft komt zo een counter tot bij Dansoko, de aanvaller mikt opnieuw net naast. Ook Essevee kan rond het uur opnieuw dreigen. Traoré wordt diep gestuurd door Willen en komt oog in oog met de Limburgse doelman. Belin pakt goed en duwt de bal in hoekschop. Vormer zet zich achter de bal en brengt hem goed voor. Patro krijgt het leer niet weg waardoor Decostere van dichtbij de 0-2 tegen de netten knalt. Twee minuten na zijn goal redt diezelfde Decostere de meubelen met een uitstekende reflex op de lijn. Beide doelmannen worden in de laatste twintig minuten nog stevig aan het werk gezet, maar doelpunten krijgen we niet meer te zien, tot het absolute slot. Vormer wordt prima aangespeeld en knalt de 0-3 tegen de netten. Essevee pakt een belangrijke driepunter op het veld van Patro Eisden.

Een interlandbreak vult het komende weekend waardoor onze Boeren pas op 25 november opnieuw in actie komen tegen RSCA Futures.