Essevee wint van Club NXT

16 feb 2024

Het was geen lange trip voor onze Boeren richting The Nest in Brugge. Dat resulteert ook in heel wat meegereisde fans. Welke wedstrijd zij te zien kregen, lees je in dit verslag.

Na net geen twee minuten voetballen mogen we de eerste kans noteren voor Essevee. Willen brengt de bal goed voor vanop links, Brüls kan de bal net niet in doel deviëren. Het openingskwartier dendert verder met een immense druk van Zulte Waregem. Zowel Ablo als Brüls komen in de buurt van doelman Bursik, maar kunnen hem niet bedreigen. De thuisploeg komt er na 16 minuten voetballen voor een eerste keer uit en is meteen razend gevaarlijk. Talbi wordt alleen de diepte ingestuurd en omspeelt De Wolf, de Brugse flankaanvaller ziet zijn schot stranden op de paal. De druk blijft komen van de bezoekers maar even voor het halfuur is het Club die voor een tweede keer zorgt voor de grootste dreiging. De Wolf heeft een goede redding in huis op een schot van De Smet. We zijn net na het halfuur als we een nieuwe doelpoging voor Essevee mogen noteren. Brüls dribbelt zich heerlijk vrij en wapent zijn linker. Het schot gaat een meter naast.

De tweede helft wordt op gang geblazen en meteen is daar een reuze kans voor onze Boeren. Ablo legt de bal prima op het hoofd van Gavriel, Bursik redt knap. Drie minuten later is het toch prijs. Opnieuw bedient Ablo Gavriel. De Cyprioot legt de bal listig voorbij de Brugse doelman. Het staat 0-1 na 48 minuten voetballen. We zijn enkele minuten na de 0-1 en Essevee blijft aandringen. Tanghe stuurt Vossen alleen richting Bursik, de topschutter van Essevee lobt niet voldoende om de dubbele voorsprong op het scorebord te zetten. Een minuut later is het opnieuw Vossen die oog in oog komt met de Brugse doelman, hij trapt de bal snoeihard op Bursik. De Boeren blijven druk uitoefenen op de thuisploeg. Ablo zijn schot verdwijnt in het zijnet.

We zijn iets meer dan een uur onderweg als ook de thuisploeg nog eens komt aandringen. De wolf redt knap op een schot van De Smet. Het antwoord van Essevee volgt meteen. Vossen tovert met een geweldige volley. Bursik wordt bijgestaan door zijn doelpaal om de tweede tegengoal van de avond te verhinderen. Het blijft dan even windstil op The Nest. Tot we opnieuw de naam van Vossen mogen noteren. Op aangeven van Brüls kopt hij de bal net naast. En daar is dan toch de dubbele voorsprong met nog 10 minuten op de klok. Tanghe kopt door, Vossen kopt hem binnen. De Bruggelingen reageren direct. In minuut 83 maakt De Smet het opnieuw spannend met een goal na een knappe individuele actie. Meteen scoort de thuisploeg, al is het in het verkeerde doel. Sabbe zorgt met 5 minuten te gaan voor de 1-3. Het is meteen ook de einduitslag, Essevee pakt een belangrijke overwinning tegen Club NXT.