Essevee pakt belangrijke driepunter tegen Liège

21 okt 2023

Heel wat fans en de regenbuien zijn afgezakt naar de Elindus Arena voor de negende speeldag in de Challenger Pro League. Een verslag van het duel met RFC Liège lees je hier.

De bezoekers zijn scherp uit de kleedkamer gekomen en mogen dan ook de eerste doelpoging noteren. Op een voorzet vanop de rechterkant kan Mouhil in de tweede zone zijn kopbal richten naar doel. Bostyn klemt makkelijk. De thuisploeg wil snel een antwoord bieden. Na 10 minuten dribbelt Traoré zich goed vrij op links, zijn voorzet is net te hard voor de opspringende Gano. De motor van Ablo Traoré begint op toerental te draaien. De Ivoriaan kapt zich tot tweemaal toe vrij aan de rand van de zestien. Zijn schot gaat centimeters naast. De Boeren lijken hun ritme te vinden wanneer op het kwartier Vossen, met een slimme tik, Gano alleen voor doelman Debaty zet. De aanvaller mikt naast en wordt teruggefloten wegens buitenspel. Ondanks de stevige wind blijft het even windstil op het terrein. Het is wachten tot we het eerste halfuur ronden vooraleer we een nieuwe kans mogen noteren. Rommens vindt Gano in de zestien, de aanvaller legt de bal prima achteruit tot bij Troaré, maar de winger mikt zijn poging net over. Zonder grote kansen voetballen we ons richting de tweede periode.

We zijn iets meer dan 10 minuten onderweg in de tweede helft wanneer de eerste grote kans valt voor de Luikenaars. Bertacinni kan aan de tweede paal vrij inkoppen, zijn kopbal gaat naast. Net op het uur volgt er ook een antwoord van Esseveee. Zowel Machado, Vormer en Gano geraken net niet voorbij doelman Debaty. Er gebeurt bitterweinig in een regenachtige tweede helft. Essevee eist het balbezit op maar komt niet meteen tot grote kansen. We zijn iets meer dan een kwartier voor affluiten wanneer Gano dan toch het openingsdoelpunt van de avond tegen de netten trapt. Op een voorzet van de ingevallen Machado devieert de aanvaller de bal perfect in de verste hoek, 0-1. Essevee probeert nog enkele keren de score uit te diepen via Machado. De score blijft op 1-0 en Essevee sluit als leider de negenede speeldag af.