Essevee pakt belangrijke driepunter op het Lisp

09 dec 2023

Het Lisp loopt op zaterdagavond gezellig vol voor de laatste speeldag van Essevee in de heenronde van de Challenger Pro League. Wat kunnen onze Boeren tegen Lierse? Lees hier het verslag van de partij.

Al van bij de openingsfase kampeert Essevee zijn tenten voor het doel van Lierse. We zijn tien minuten onderweg wanneer zowel Ciranni aan de ene kant als Oulare, na een snelle counter, aan de andere kant voor het eerst in deze partij kunnen dreigen. We moeten wel tot minuut 24 wachten vooraleer we een eerste doelpoging mogen noteren. Een snelle tegenaanval van Lierse komt tot bij Van Acker, zijn harde schot wordt gestopt door van der Gouw. Enkele minuten later probeert ook Demuynck het vanop afstand. Het leer zoeft net voorbij de paal. Nee, het is geen eerste helft die de geschiedenisboeken zal ingaan. We gaan rusten met een 0-0 tussenstand.

Essevee komt het sterkst uit de kleedkamer. Traoré zorgt na nog geen 2 minuten voetballen voor de eerste dreiging. Zijn schot verdwijnt in het zijnet. Enkele minuten later is daar dan toch het openingsdoelpunt. Diezelfde Traoré wordt foutief afgestopt in de zestien en de bal gaat terecht op de stip. Vossen knalt deze keer zijn elf meter wel tegen de touwen, 0-1. Lierse probeert een antwoord te bieden. Ocansey versnelt uitstekend en dribbelt zich een weg richting doel. Zijn schot gaat een meter naast doel. Onze Boeren moeten even in het defensief, toch is het Essevee die het snelst opnieuw kan dreigen. Vossen stuurt Traoré diep, maar de Ivoriaan snelt zich voorbij iedereen ook voorbij het Kempense doel. Tien minuten voor het einde toont ook de thuisploeg zich nog eens. Oulare kapt zich goed vrij en haalt uit, van der Gouw redt knap.Even later vergeet Essevee opnieuw om de match op slot te doen. Vossen knalt eerst op de vuisten van Teunkens en mist seconden later op een haar na de voorzet van Traoré.  Het is nog bibberen op het einde, maar Essevee houdt stand en pakt een belangrijke driepunter om de heenronde af te sluiten.

Belgaimage 81921196