Essevee lijdt zware nederlaag in eigen huis

25 nov 2023

Na de interlandbreak ontvangen de Boeren RSCA Futures in eigen huis. Wat kan Essevee op speeldag 13 in de Challenger Pro League? Je leest een uitgebreid verslag hieronder.

Essevee komt scherp uit de kleedkamer en drukt de Futures meteen tegen het eigen doel. Na drie minuten kopt Derijck hard richting doel, doelman Vercauteren bokst weg. We zijn tien minuten onderweg wanneer Willen Ablo de diepte instuurt. De snelle winger vergeet de bal opzij te leggen en wil zelf afdrukken. Zijn schot gaat millimeters naast. Amper enkele ogenblikken later bedient Traoré wel de vrijstaande Demuynck. Het stadion veert al recht om het openingsdoelpunt te vieren, maar het jeugdproduct mikt net naast. Ook de bezoekers steken op het kwartier een eerste keer hun neus aan het venster. Bostyn bokst de bal in de handen van Degreef, hij mikt hoog over.

Net voor het halfuur is het RSCA Futures die tegen de gang van het spel 0-1 voor komt. Angulo kapt zich makkelijk vrij in de zestien en zorgt voor de voorsprong voor de bezoekers. Nog geen minuut later is daar meteen de gelijkmaker. Op hoekschop vindt Vormer het hoofd van Vossen. Hij kopt zijn zesde van het seizoen tegen de touwen en hangt de bordjes opnieuw gelijk. Het gaat nu snel want even later staan de RSCA Futures opnieuw op voorsprong. Bostyn grijpt naast een hoge bal waarna Lissens de bezoekers opnieuw op voorsprong trapt. De kansen blijven komen voor Essevee, maar het lijkt weer zo’n dag waar alles moeilijk binnen gaat. Vormer mist vanop de kleine rechthoek de kans op de gelijkmaker. Nieuwe hoekschop, nieuwe goal voor Essevee! Rommens pakt een afvallende bal vol op de slof, 2-2.

Onze Boeren beginnen na een doelpuntrijke eerste helft ook scherp aan de tweede periode. Demuynck snelt zich voorbij zijn tegenstander en bedient Vossen op de rand van de zestien. Doelman Vercauteren heeft alle moeite om het leer uit zijn netten te houden. Enkele minuten later wordt diezelfde Demuynck de diepte ingestuurd door Gano, de jonge international mikt hoog over. Hoewel opnieuw Essevee de debatten leidt, is het opnieuw RSCA Futures die op voorsprong komt. Bouchouari glipt door de buitenspelval en bedient de allenstaande Monticelli, 2-3. Met nog een kwartier op de klok komt Essevee met tien te staan na een tweede geel voor Bagan. Het is voor de bezoekers het signaal om helemaal door te duwen. Via Degreef en Angulo wordt het in enkele minuten tijd nog 2-5.

Essevee leidt zo een zware nederlaag in eigen huis. Volgende week wacht het duel met SL16.