Essevee klopt Jong Genk met twee late doelpunten

15 sep 2023

Voor het eerst onder de nieuwe coach trapt Essevee een competitiewedstrijd op gang. In het Leunenstadion is het uitkijken naar wat Essevee kan tegen Jong Genk. Lees hieronder het verslag van de partij.

Terwijl de avond valt over Geel is het Essevee die de openingsfase voor zijn rekening neemt. Na een vijftal minuten komen ook de jonkies van Genk meer in de partij. Het is wachten tot de tiende wedstrijdminuut vooraleer we een eerste dreiging mogen noteren. Traoré versnelt op links en schakelt zijn man uit, zijn voorzet wordt in hoekschop gewerkt. Drie minuten later levert de hoge druk van Essevee bijna iets op. Genk speelt de bal slordig achteruit, maar Gano kan net niet profiteren. Net voorbij het kwartier is daar een eerste keer de thuisploeg. De bal komt toevallig tot bij Karetsas, die kapt zich goed vrij en zoekt de korte hoek. Bostyn gaat goed plat. Het is het teken voor onze Boeren om het tempo opnieuw op te voeren. Ze eisen het balbezit helemaal op, maar op een nieuwe kans is het wachten tot minuut 22. Traoré, of ook wel Ablo, dribbelt zijn verdediger helemaal gek en vindt het hoofd van Gano. De topschutter van de Challenger Pro League kopt overhoeks, maar doelman Penders kan nog net redden. Brüls is goed gevolgd en trapt zo zijn tweede van het seizoen tegen de touwen, het staat 0-1.

Daarna is het Bostyn die opnieuw bij de pinken moet zijn. Een afstandsschot van Kongolo wordt makkelijk gered door onze nummer 1. Het gaat razendsnel en Traoré snelt zich opnieuw richting doel, zijn punter wordt geblokt door een Genkse verdediger. Even voor het halfuur schat Kongolo een hoge bal verkeerd in en straft Gano foutief af. De jongeling die daarnet nog een mooi afstandsschot in huis gaat, moet vroegtijdig douchen. Op het halfuur schakelt Vormer een versnelling hoger. Hij kapt zich goed vrij, zijn voorzet vindt net niet het hoofd van Gano. De hoekschop die erop volgt komt op het hoofd van Brüls, hij kan te weinig kracht zetten om zijn tweede van de avond tegen de netten te koppen. Essevee lijkt nu de controle te hebben over de partij, maar een misverstand in de defensie zet Adedji op weg naar Bostyn, hij legt goed af waardoor Beniangba de bordjes net voor rust opnieuw gelijk hangt. De thuisploeg duwt door met de rust in zicht. Net voor affluiten wordt opnieuw een misverstand in defensie afgestraft, opnieuw is het Beniangba die profiteert.

Essevee start de tweede periode met veel overgave. Een snelle combinatie brengt de bal tot bij Decostere, de nieuweling brengt goed voor. Ndour zijn poging is te centraal om doelman Penders in verlegenheid te brengen. De druk is onhoudbaar voor de thuisploeg. Essevee kampeert rond de zestien van Genk. Ndour krijgt de bal listig tot bij Decostere en die twijfelt niet. Snoeihard trapt hij, na zijn goal in de beker, de tweede tegen de touwen voor Essevee. Het staat 2-2 na 55 minuten voetballen. De troepen van Euvrard blijven aandringen. De tiende hoekschop voor Essevee in deze partij komt op het hoofd van de inlopende Diop. Hij kopt net over. We moeten beduidend minder noteren in een tweede helft waarin Essevee het balbezit opeist en de thuisploeg loert op de tegenaanval.

We hebben nog iets minder dan een kwartier te spelen wanneer Abid dé kans heeft om Jong Genk opnieuw op voorsprong te brengen. Van dichtbij knal hij huizen over. Met nog 5 minuten en heel wat extra tijd op de klok begint Essevee aan zijn slotoffensief. Ndour maakt zich goed vrij en bedient Gano aan de tweede paal. De aanvaller tikt de bal millimeters naast doel. Er zijn 87 minuten voorbij wanneer na heel wat chaos in de zestien Demuynck de bal heerlijk meeneemt en ongenaakbaar binnen trapt, 2-3. Essevee ruikt bloed en blijft drukken. Ndour snelt zich richting doel en werkt koelbloedig de 2-4 binnen. De zege is nu helemaal binnen voor onze Boeren na een sterk slotoffensief.