Essevee geraakt niet verder dan een punt tegen SL16

01 mrt 2024

Een verre verplaatsing voor de mannen uit luik. Hoe de wedstrijd is verlopen, leest u hieronder.

De eerste kans van de wedstrijd is voor de thuisploeg, Gavriel raakt de bal heerlijk op de slof na een voorzet van Bruls. Helaas belandt de bal op de lat. Het eerste wapenfeit voor de bezoekers is meteen raak, in de 18e minuut legt Benjdida de 0-1 onorthodox voorbij De Wolf.

In minuut 23 komt de thuisploeg opzetten vanuit een hoekschop. Brüls schildert de bal op het hoofd van Vossen die er helaas niet genoeg kracht achter kan zetten. Onze kapitein bezeerde zich daarbij, maar staat na behandeling al weer op het veld.

SL16 krijgt na 28 minuten twee kansen op rij, De Wolf pakt het schot van Ziani en de kopbal op de daarop volgende corner. Direct daarna is er een mogelijkheid voor onze boeren, Tanghe met een goede bal, maar Vossen werkt de bal in de handen van Epolo.

Na minuut 34 kopt Vossen de hoekschop andermaal in de handen van de doelman. Opnieuw een kopbal van Vossen, deze keer op een voorzet van Bagan in de 38e minuut. In de extra tijd van de eerste helft schiet Gavriel de bal op de doelman na een mooie dribbel op een diepsteekbal van Brüls.  Na 5 minuten extra tijd is het rusten geblazen, het staat 0-1 voor de bezoekers.

Aan de rust voert Euvrard een driedubbele wissel door. Ndour, Vormer en Machado komen in de plaats van Bagan, Stavros en Vossen. Die laatste blesseerde zich aan het hoofd in de eerste helft. Essevee start meteen fel aan de tweede helft, een goede bal van Machado wordt in hoekschop verwerkt. Na 54 minuten spelen, weer een grote kans voor de thuisploeg, Ndour legt af op Ablo, maar Epolo redt. Vroeg in de tweede is er weer een wissel bij Essevee, Ablo wordt vervangen door Demuynck. Die zorgt direct voor dreiging, kort na zijn invalbeurt creeërt hij twee doelpogingen.

Op het uur vuurt Bruls nog een schot af aan de rand van de 16, de bal gaat net over. Kort daarna valt de eerste gele kaart van de match voor Kuavita na een trekfout. Na 65 minuten is het eindelijk raak voor onze boeren. Machado werkt de corner van Bruls in de rebound af, het staat 1-1. Kort na de goal is het bijna weer raak voor de thuisploeg maar het doelpunt wordt helaas afgekeurd.

We zijn 71 minuten ver wanneer de bezoekers nog eens aan komen kloppen. Goede redding van De Wolf, Willen blokt de rebound af. Na een goed storend werk knalt Machado de bal in de 75e minuut op de doelman van de bezoekers. Na de opeenvolgende hoekschop krijgt Vormer geel. Opzettelijk handspel van Dierckx levert hem geel op. In minuut 85 nog een kans voor Essevee Ciranni devieert de voorzet van Brüls, maar net naast.

In de 86e minuut ziet SL16 een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. In het slot probeerde Essevee nog kansen te creëren, maar scoren kon het niet. Zulte Waregem speelt 1-1 gelijk tegen SL16.