Essevee en Dender delen de punten aan de Gaverbeek

01 sep 2023

In een opnieuw mooi gevulde Elindus Arena neemt Essevee het op de vierde speeldag op tegen Dender. Wat kunnen onze Boeren tegen de club van ex-coach Timmy Simons. Lees hieronder het uitgebreide verslag

Essevee eist het balbezit op in de openingsfase maar de eerste grote kans is voor de bezoekers. Marzo wordt prima vrijgespeeld en trekt alleen richting Bostyn. Zijn schot gaat voorlangs. Enkele ogenblikken later lijkt de Waregemse doelman geklopt, maar Vossen brengt redding op de lijn. Na net geen kwartier voetballen is het opnieuw Dender met de grootste doelkans. In heel wat chaos komt de bal, na een hoekschop, tot bij Lallemand. De aanvaller lijkt de openingstreffer te maken, maar Bostyn redt fenomenaal. Deze eerste helft verveelt allerminst. Nadat Gano op een haar na de 1-0 mist, trapt Traoré de bal toch wondermooi in doel. Na enkele minuten twijfel en verzorging voor de doelman na een botsing met Gano in dezelfde fase keurt de scheidsrechter het doelpunt dan toch af.

Enorm veel duels worden uitgevochten met de nodige animo als gevolg in een boeiende eerste helft. We zijn op iets minder van 10 minuten van de rust als Traoré een Brüls een hoekschop snel nemen. Brûls schildert het leer op het hoofd van Gano en zorgt nu wel voor de 1-0. Zoals de voorbije wedstrijden is Traoré een ergernis voor de verdediging. In de zestien kapt hij zich uitstekend vrij en wapent zijn schot, de bal kaatst weg op de winkelhaak. Na een eerste helft die voorbij vloog, gaan we de kleedkamers in met een 1-0 voorsprong voor Essevee.

Dender is de ploeg die het scherpst uit de kleedkamer komt. Met een kopbal die ver over het doel gaat en een schot van Lallemand waarop Bostyn goed redt, gaan de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker. We zijn 55 minuten onderweg wanneer Marzo de kans krijgt om de gelijkmaker tegen de touwen te knallen. Opnieuw staat Bostyn pal en redt fantastisch. Het mag gezegd worden, Essevee heeft het lastig in de tweede periode al volgen er niet veel kansen voor Dender. Het is Essevee die 20 minuten voor het einde dicht bij de 2-0 komt. Een voorzet van Bagan waait over alle hoofden, Traoré kan aan de tweede paal net niet binnen tikken. Even later stuurt Brüls, met een knappe diepe bal, Traoré richting doel. Dan weet je dat iedereen aan de Gaverbeek op het puntje van zijn stoel gaat zetten. De Ivoriaan legt breed, maar de bal is net te hard voor de aanstormende Gano. We zijn op enkele ogenblikken van affluiten wanneer de bezoekers hun slotoffensief inzetten. Rajsel draait zich vrij en knalt vanop zo’n 30 meter het leer snoeihard voorbij Bostyn, die dan toch geklopt is deze avond. Essevee kan het tij niet meer keren, 1-1 is de eindstand in deze tweede thuiswedstrijd.