Essevee deelt de punten met Jong Genk

21 jan 2024

Het kwik komt net boven 0 wanneer Essevee zijn achttiende speeldag op gang trapt tegen Jong Genk. Een verslag van de partij tegen de Limburgers lees je hier.

We zijn net geen 10 minuten onderweg wanneer we een eerste grote kans mogen noteren in de wedstrijd. Vossen kopt slim breed op Brüls die snoeihard uithaalt. Zijn trap verdwijnt in het zijnet. Het blijft nadien een tiental minuten windstil tot Decostere de bal prima voor het doel brengt. Vossen neemt de bal enig mooi op slof en trapt de 1-0 binnen. De troepen van Euvrard leiden zo verdiend na 20 minuten voetballen. Wanneer we opnieuw tien minuten later zijn noteren we een nieuwe grote kans voor onze Boeren. Brüls devieert de bal waardoor Machado oog in oog komt met doelman Penders. De Genkse goalie is net iets sneller op de bal. Daarna is het de beurt aan Traoré voor zijn wekelijkse vermelding in het wedstrijdverslag. Hij wordt door Brüls prima vrijgespeeld, maar zijn poging verdwijnt in het zijnet.

Bij de start krijgen we meteen hetzelfde spelbeeld. Essevee eist het balbezit op en gaat op zoek naar een tweede treffer. Na 2 minuten voetballen bedient Traoré de vrijstaande Brüls, zijn poging wordt net op tijd geblokt. We zijn bijna 10 minuten onderweg in de tweede periode wanneer een prima combinatie tussen Machado en Vossen bijna de doorgebroken Decostere vindt. Penders staat aandachtig te keepen. Ook Jong Genk kan kort erna een eerste keer serieus dreigen. Een afstandsschot van Claes zoeft net voorbij het doel van De Wolf. Twintig minuten voor het einde is daar, ondanks het overwicht, dan toch gelijkmaker voor Jong Genk. Adedji stoort goed op Decostere en snelt alleen naar doel. De Wolf glijdt uit waardoor de aanvaller eenvoudig de 1-1 kan binnentrappen. Essevee probeert meteen te antwoorden. Traoré knalt van ver, Penders redt knap met een hand. Het gaat nu snel op en neer. Van de perre knalt eveneens van ver. Ook De Wolf tovert een knappe redding uit zijn mouwen. Kort voor het einde lijkt het thuisspook zich opnieuw over de Gaverbeek te trekken. De Wolf komt te laat bij een interventie en de ref legt de bal op de stip. Diezelfde De Wolf redt wel knap en houdt zo de gelijke stand op het bord. In het slot krijgen Vormer en Vossen nog de ultieme kans om de drie punten thuis te houden, maar het geluk is niet aan onze zijde.

Essevee Jong Genk eindigt op 1-1. De Boeren trekken volgende week naar RFC Luik.