Club NXT wint nipt van Essevee

01 okt 2023

Om de oktobermaand te starten, ontving Essevee de jongens uit Brugge. Wat kon Essevee tegen Club NXT? Je leest hieronder een verslag van onze zevende speeldag.

Essevee kwam met een duidelijk plan op het veld. De hoge druk greep Club NXT naar de keel deed de bezoekers achteruit kruipen. Troare dreigde al binnen de eerste minuut, maar zijn schot werd geblokkeerd. Op het kwartier kon Club NXT het maximum puren uit hun eerste aanval. De Roeve kon het leer recuperen, oprukken en door enkele benen gekruist binnenknallen, 0-1. Een koude douche voor een gretig Essevee. In het laatste kwartier van de eerste helft schakelden de mannen van coach Euvrard een versnelling hoger. Vossen kon bijna profiteren van onzeker verdedigen van El Taibi, maar plaatste het leer in de scrimmage naast.

Aan de overkant moest Bostyn paraat zijn op ene vlijmsnelle counter, maar zoals al het hele seizoen was de goalie bij de pinken en hield hij z’n team recht, op een schot van Salah. Meteen daarna, aan de overkant, een dubbele kans voor Gano. De kopbal werd gekeerd, de rebound trapte de spits onbesuisd over.  Twee minuten later zette Vossen met een kopbal opnieuw voor doel, Gano kopte iets te zwak. Ook in de blessuretijd kende de spits geen succes, wanneer hij alleen op Shinton af mocht gaan, maar het leer niet voorbij de bezoekende doelman kon mikken.

Na de rust kwam Ndour erin voor de onfortuinlijke Gano. De spits had na vier minuten meteen al een kans beet, maar het vizier stond boven de dwarslat gericht. Twee minuten later zocht Vossen de gelijkmaker, maar ook zijn kopbal ging over.  Iets na het uur probeerde coach Euvrard met Demuynck nieuwe aanvallende impulsen te brengen. Club NXT hield echter stand en liet weinig kansen toe. Op het kwartier kwam Vossen wel oog-in-oog met Shinton, maar de doelman redde met een armveeg. Machado mocht voor het eerst zijn opwachting maken om in het slot nog iets te helpen forceren.

De Braziliaan mocht, met nog 10 minuten op de klok, zijn eerste kans afwerken, maar knikte over doel.  In de slotminuten zag Vossen nog een bal in het geharrewar van de lijn gekeerd, maar een echte grote kans kwam er niet meer. Club NXT neemt de drie punten mee uit de Elindus Arena en klimt in het klassement op gelijke hoogte van Essevee.