Benoît Nyssen nieuwste aanwinst bij Essevee

11 jul 2024

Na de komst van Erenbjerg versterkt Essevee nu ook zijn achterste linie. Zulte Waregem neemt Benoît Nyssen over van reeksgenoot RFC Liège. De Belgische vleugelverdediger tekent een contract van 3 jaar aan de Gaverbeek.

De 26-jarige Nyssen doorliep de jeugdreeksen van Standard en KRC Genk om in 2018 te kiezen voor een buitenlands avontuur. Hij trok naar RFCU Luxemburg waar hij de Luxemburgse beker in de lucht mocht steken. In 2021 keert de rechtsvoetige vleugelverdediger terug naar België om RFC Liège terug te brengen naar het Belgische profvoetbal. Na een succesvol seizoen in de Challenger Pro League met de Luikse traditieclub verlaat Nyssen Liège en tekent hij een contract van 3 seizoenen bij Essevee.

“Ik heb geweldige momenten beleefd in Luik, maar voor mij is dit opnieuw een stap hogerop in mijn carrière”, vertelt een gemotiveerde Nyssen. “Ik was erg onder de indruk van de professionele omkadering en warme ontvangst bij Essevee. Ik kijk ernaar uit om alles uit de kast te halen in deze nieuwe uitdaging.”

“Met een kwalitatieve eindpass, succesvolle infiltraties en vele dribbels kan Nyssen als vleugelverdediger erg goede offensieve cijfers voorleggen”, benadrukt de sportieve cel van Essevee. “Met 6 goals en 5 assists in het afgelopen seizoen liegen zijn statistieken niet. Zijn kennis van de competitie zal van grote waarde zijn voor ons team.”

DSC08814