Essevee Younited

Webbanner Younited 1200x700

Essevee Younited

My Team, My Home. Dat is het motto van Essevee Younited, het voormalige Homeless Team Essevee. Samen met onze sociale partners maken we voetbal toegankelijk voor iedereen.

Essevee Younited

Essevee blijft zijn medewerking verlenen aan Younited Belgium, de voormalige Belgian Homeless Cup.

Younited Belgium - My team, my home!

Essevee Younited blijft werken rond de thematiek van dak- en thuisloosheid. Ambiorix is het boegbeeld van Younited Belgium, in een opgefriste versie. De dapperste aller Belgen staat symbool voor de kracht en moed van de deelnemers. De nieuwe baseline verwoordt de ziel van Younited Belgium: My Team, My Home.

Spelers en supporters kunnen terecht bij één van de 28 Younited-teams, zoals ook Essevee Younited. Elk team is een samenwerking tussen een voetbalclub en sociale organisaties zoals straathoekwerk, inloop- of ontmoetingshuizen, buurtsport, crisis- en opvangcentra enz.

Essevee Younited

Onze spelers en supporters zijn experten in het dagelijkse overleven. Zij strijden tegen kwetsbaarheid op vlakken zoals huisvesting, psychische gezondheid, welzijn, armoede en verslaving. Ze vinden in hun team meer dan enkel ploegmaats, ze vinden er ook een thuis. We kiezen er daarom resoluut voor om te vertrekken vanuit de kracht die mensen in zich hebben, in plaats van hen te benoemen met de problematieken die ze het hoofd moeten bieden.

We trainen wekelijks op maandagavond van 18.15 uur tot 19.30 uur in de sportzaal van SO Gaverke. Regelmatig spelen we oefenwedstrijden of nemen we deel aan tornooien, georganiseerd door Younited Belgium (younited.be).

Heb je zin om mee te sjotten? Kom gerust eens langs op maandagavond! Je kan vooraf ook contact opnemen met de community-coördinator: community@essevee.be – 0498/17 15 03

Cera steunt Essevee Younited

Met 400.000 enthousiaste vennoten is Cera de strafste en warmste coöperatie van het land.

Samen geraken we verder, beleven we meer en investeren we beter: in initiatieven die (het) goed doen en mensen verbinden, in projecten die opbrengen voor ons allemaal. Onder dit motto steunt Cera ook het Essevee Younited project.

Nieuws

Essevee younited toernooi 2
01 apr 2022
Community
Younited Belgium toernooi bij Essevee
Webbanner Younited 1200x700
03 mei 2021
Community
Maak kennis met de jongens van Essevee Younited