Wandelvoetbal

20220521 Tornooi Essevee Old Stars 003

Wandelvoetbal

De Essevee Old Stars spelen wandelvoetbal, een voetbalvariant voor 55-plussers. Sportief bezig blijven en sociaal contact staan centraal. Ex-scheidsrechter Johny Ver Eecke is peter van dit project.

Wandelvoetbal

Essevee Old Stars

De Essevee Old Stars zijn sinds 2018 de wandelvoetballers van Team Essevee. Ondertussen zijn de troepen van Johny Ver Eecke en Geert Van Assche bijna 30 mannen en vrouwen sterk.

Gebeten door de voetbalmicrobe en zin om actief te voetballen? Sluit je dan aan bij onze Old Stars! Voor 90 euro word jij een Essevee Old Star! Inbegrepen in deze prijs:

-    Trainingskledij: polo, trainingsjas en -broek
-    Verzekering
-    Trainingen onder begeleiding van Johny Ver Eecke (telkens ca. 1u15min)

De trainingen vinden plaats op dinsdagavond van 17.00 uur tot 19.15 uur (2 groepen - Sporthal Gaverke, Zeswegenstraat 120 in Waregem) en op donderdagmiddag van 15.15 uur tot 16.45 uur. (Oefencomplex SV Zulte Waregem, Zuiderlaan, 8790 Waregem)

Wat is wandelvoetbal?

De Essevee Old Stars krijgen dankzij het wandelvoetbal de kans om hun favoriete sport te blijven beoefenen. Maar wat is nu juist het verschil tussen ‘gewoon’ voetbal en wandelvoetbal? Het speelveld is veel kleiner en er zijn enkele wijzigingen in de reglementen. Zo mag je niet lopen met en zonder bal en zijn slidings uit den boze.

De snelheid ligt natuurlijk wat lager, waardoor de sport toegankelijk is voor zowel ex-voetballers als niet-voetballers. Door de laagdrempeligheid vindt iedere 55-plusser een sportieve uitdaging in het wandelvoetbal.

Maatschappelijke meerwaarde

TOPE gaan we de strijd aan tegen de vereenzaming van senioren in de maatschappij. Met initiatieven als het wandelvoetbal draagt de communitywerking van Essevee haar steentje bij: Het wandelvoetbal vormt de ideale gelegenheid om sociaal actief te zijn én actief te blijven.

Bovendien blijven de Old Stars niet alleen fysiek gezond maar het wandelvoetbal stimuleert ook de geest. Je blijft actief bezig, neemt beslissingen op het veld en zo houdt de sport je mentaal scherp.

Word Essevee Old Star!

Interesse om een Essevee Old Star te worden? Neem contact op via community@essevee.be en geef ons je naam, contactgegevens en leeftijd door. Bij je inschrijving ontvangen we ook graag een medisch attest.