To Walk Again

DSC08182

To Walk Again

To Walk Again

Marc Herremans richtte To Walk Again op in 2003 met als doel om kinderen met een fysieke beperking meer te laten sporten en bewegen. Vandaag biedt de organisatie een gevarieerd pakket van kampen en sportdagen aan waar kinderen kennismaken met verschillende soorten sporten, van balsporten tot zweefvliegen.

In 2013 haalde TWA de eerste staprobot naar België. Vanuit het geloof dat mensen in een rolstoel ooit opnieuw zullen kunnen stappen, werd een tweede peiler opgericht: REVAlution, revolutionaire revalidatie. Daar waar de klassieke revalidatie stopt, laat TWA mensen met hoogtechnologische apparatuur zoals de staprobot revalideren. "Wij werken met unieke apparatuur en een therapie op maat van iedere persoon", zegt Kristel Gevaert, algemeen directeur van To Walk Again.

Gevaert: "Via wetenschappelijk onderzoek in samenwerking met universitaire centra in België en Nederland willen we aantonen dat onze methode ook het herstel in de hersenen en de zenuwbanen beïnvloedt. Zolang we niet kunnen rekenen op een structurele financiering van de overheid zijn we voor al deze activiteiten afhankelijk van sponsoring."

Samenwerking

Essevee ondersteunt To Walk Again door het project in de kijker te zetten en concreet fondsen te werven. Daarnaast zetten beide partijen de samenwerking via verschillende campagnes, initiatieven of evenementen kracht bij.

De Essevee Business Club toont elk jaar het goede voorbeeld door de opbrengst van de Waregemse Toppers, een evenement waarbij gastronomische en zakelijke toppers elkaar kruisen, aan To Walk Again te schenken.

Meer informatie

Wil je meer weten over To Walk Again of wil je het project zelf steunen? Alle info vind je op hun website.