Webbanner_TeamEssevee_schichten_lijn

Jullie meest gestelde vragen

Het seizoen 2019-2020 zit er nu ook officieel op. En vaneigens wordt er volgend jaar gevoetbald. Maar wat nu? We bundelden de meest gestelde vragen.

Heb je toch nog vragen? Gebruik dan het formulier op deze pagina. We contacteren je rechtstreeks terug en voegen zoveel mogelijk vragen en antwoorden toe op deze pagina.

Hoe worden wedstrijden achter gesloten deuren volgend seizoen gecompenseerd? En wat als er een nieuwe besmettingsgolf aankomt? (toegevoegd 22/05)

We wachten de richtlijnen van de overheid af maar één ding is zeker. De wedstrijden zullen (proportioneel) worden gecompenseerd. Dat wil zeggen dat we je aankoopbedrag delen door het totaal aantal wedstrijden waar je recht op hebt en dat vermenigvuldigen met het aantal wedstrijden dat volledig achter gesloten deuren moet worden afgewerkt. Meer informatie volgt binnenkort.

Mijn vader en ik hebben een abonnement als andersvaliden. Kunnen wij ook online verlengen? (toegevoegd 22/05)

Ja, zowel personen met een fysieke handicap als rolstoelgebruikers kunnen hun abonnement online verlengen. Zij die nog geen abonnement hadden, kunnen contact opnemen met de dienst ticketing (ticketing@essevee.be of 056 44 00 42) om hun abonnement te bestellen.

Wanneer zullen we het speelschema voor volgend seizoen kennen? (toegevoegd 22/05)

De kalender wordt eind juni of begin juli bekend gemaakt. 

Wanneer start het seizoen 2020-2021 en welke tegenstanders krijgen we voorgeschoteld?

De eerste speeldag van de Jupiler Pro League staat gepland in het weekend van vrijdag 7 augustus 2020. Het seizoen zal bestaan uit een reguliere competitie van 30 speeldagen met (eenmalig) verkorte play-offs.

Er treden volgend jaar 16 clubs aan op het hoogste niveau. We nemen afscheid van Waasland-Beveren en verwelkomen een stijger uit 1B. Dat wordt OH Leuven of Beerschot als zij hun testwedstrijd op tijd kunnen afwerken. Als dat niet het geval is, stijgt KVC Westerlo naar 1A.

Hoe zal de competitie eruitzien? Krijgen we play-offs?

Na 30 speeldagen strijden de nummers 1 tot en met 4 in de Champions play-offs om het kampioenschap. De nummers 5 tot en met 8 spelen in de tweede reeks van de play-offs. De winnaar neemt het op tegen de nummer vier van de de Champions play-offs-reeks. Die twee clubs maken onder elkaar uit wie het laatste Europese ticket grijpt.

Die finalewedstrijd kan nog worden geannuleerd op basis van de bekercompetitie. Dat is het geval als de bekerfinale wordt afgewerkt door twee clubs uit de Champions play-off of als de bekerwinnaar reeds bekend is en uitkomt in de Champions play-offs.

Zal ik alle wedstrijden mogen bijwonen?

Daar kunnen we helaas nog geen pasklaar antwoord op geven. De wedstrijden in augustus worden sowieso achter gesloten deuren afgewerkt en gedurende het seizoen zullen we de richtlijnen van de overheid opvolgen.

Hoe kan ik een abonnement kopen als de Essevee Shop gesloten blijft?

We zorgen dat iedereen snel en veilig zijn abonnement online kan bestellen. De afgelopen seizoenen kon dat al maar misschien is het voor jou de eerste keer? Met een handig stappenplan en filmpje maken we je wegwijs bij je eerste online aankoop.

Je abonnement wordt daarna thuis afgeleverd. Het is dus belangrijk dat je e-mailadres (voor de bevestiging van je bestelling) en je thuisadres (voor de levering) kloppen bij je online bestelling. Meer informatie daarover vind je binnenkort op onze website.

Wat gebeurt er met het geld dat nog op mijn betaalkaart of abonnement stond?

Vaneigens neem je dat gewoon mee naar volgend seizoen. Je mag binnenkort meer informatie verwachten over de abonnementenverkoop voor volgend seizoen.

Voor abonnees die binnen de voorrangsperiode verlengen, zullen we het geld automatisch op de nieuwe kaart zetten. Als dat niet het geval is, dan blijft het saldo op je 'oude' kaart staan.

Essevee zou mijn ticket en busverplaatsing naar RSC Anderlecht terugbetalen. Hoe kan ik de compensatie opvragen?

We vroegen je om langs te komen in de Essevee Shop maar dat was helaas niet mogelijk. Geen zorgen want we nemen de compensatie gewoon mee naar volgend seizoen. Abonnees krijgen de terugbetaling als betaalwaarde op hun nieuwe abonnement. Niet-abonnees helpen we van zodra het opnieuw mogelijk is verder in de Essevee Shop.

De wedstrijd tegen Standard werd geschrapt. Wat met mijn abonnement?

In overleg met de Supportersfederatie EsseveeFANS werd besloten om de wedstrijd tegen Standard en de eventuele wedstrijden in Play-Off 2 niet 1-op-1 te compenseren. Je kan de open brief en de officiële reactie van de club hier lezen.

In plaats van alles euro per euro terug te betalen, gaan we een engagement aan. De centen worden herinvesteerd in een Witte Wedstrijd in het teken van de zorg.

Ik koop straks een abonnement. Ben ik dan ook welkom op die wedstrijd in het teken van de zorg?

We willen in de eerste plaats het zorgpersoneel bedanken voor hun tomeloze inzet. Maar vaneigens zijn onze abonnees ook welkom. Jullie maken dit samen met ons mogelijk.

Ik kocht een ticket voor de wedstrijd tegen Standard. Wat met mijn ticket?

Alle supporters die een los ticket kochten voor de wedstrijd tegen Standard werden persoonlijk gecontacteerd. Heb jij nog niets gehoord van onze ticketingdienst? Neem dan contact op via het contactformulier op deze pagina.

De Essevee Shop blijft gesloten. Waar kan ik terecht met mijn vragen?

We hopen je snel opnieuw te kunnen verwelkomen in het Regenboogstadion. Helaas zit dat er voorlopig nog niet in maar we blijven natuurlijk bereikbaar voor al je vragen. Voorlopig kan dat enkel via het contactformulier op deze pagina of het algemeen contactformulier op essevee.be/contact.

Ben je op zoek naar een cadeautje of wil je onze mondmaskers in huis halen? Bezoek dan onze nieuwe webshop op www.esseveeshop.be.

Wordt er een Essevee fandag georganiseerd? En wat met de oefenwedstrijden?

Het ziet er naar uit dat we heel wat evenementen zullen moeten schrappen deze zomer. Onder andere de Open Training en Essevee Fandag vallen al zeker in het water. Wat de oefenwedstrijden betreft, informeren we jullie van zodra er meer informatie beschikbaar is.

Maar wees gerust... Uitstel is geen afstel! We maken samen met de Supportersfederatie EsseveeFANS werk van alternatieven. In de komende weken mag je veel nieuws verwachten.

Contacteer ons!

Heb je nog vragen die onbeantwoord bleven? Stel ze dan via dit formulier. We bezorgen je zo snel mogelijk een antwoord en de meest gestelde vragen voegen we toe aan de lijst.

Close