Eddy Van den Berge

Eddy Van den Berge vormt al jaren een geoliede machine met Francky Dury die hem in 2003 naar het Regenboogstadion haalde. In 1986 behaalden ze beiden hun diploma aan de toenmalige Heizelschool. Elk gingen ze hun eigen weg, tot Dury op zoek moest naar een nieuwe assistent wanneer huidig CEO Eddy Cordier werd aangesteld als jeugdcoördinator.

Nationaliteit

Belg

Geboorteplaats

Zottegem

Geboortedatum

10/11/1958

Historiek van Eddy Van den Berge

KSV Sottegem en KSV Geraardsbergen

Eddy Van den Berge doorliep als voetballer de jeugdreeksen van KSV Sottegem tot en met het eerste elftal. Op zijn 29ste trok hij naar eerste provincialer KSV Geraardsbergen.

De eerste stappen als trainer

Na zijn passage bij Sottegem en Geraardsbergen trok Van den Berge achtereenvolgens naar Boekel (speler/trainer), Brakel (speler/trainer) en Grotenberge (trainer) in derde provinciale.

Hoofdtrainer

Eerst nam Eddy Van den Berge nog de scholieren van Eendracht Aalst onder zijn hoede om daarna voor twee seizoenen als hoofdtrainer van KSV Geraardsbergen aan de slag te gaan in tweede provinciale.

Assistent-trainer

Van den Berge koos in 1999 voor een avontuur in derde nationale als assistent-trainer bij respectievelijk KSV Sottegem (1999 - 2001) en Denderhoutem (2001-2003).

Het hoofdstuk Essevee (2003)

Wanneer Eddy Cordier, toenmalig assistent-trainer van Francky Dury, werd aangesteld als jeugdcoördinator kwam de functie van hulptrainer vrij te staan. Op vraag van Francky Dury kwam Van den Berge naar SV Zulte Waregem.

Succesvolle tandem met Dury

Sinds 2003 de stille kracht achter Francky Dury en één van de schakels in het succesverhaal van Essevee.

Nieuws over Eddy Van den Berge

Deze website maakt gebruik van cookies om je surfervaring te optimaliseren.

Main partners

Close