HET REGENBOOGSTADION


Stadionplan 2017-2018

 

Ligging

 

Een van de sterktes van het Regenboogstadion is de unieke locatie. Bezoekers genieten van een optimale bereikbaarheid dankzij de afrit Waregem langs de E17. Het stadion bevindt zich vlak aan de rand van het aangename stadscentrum van Waregem, met talloze horecazaken op wandelafstand.

 

Adres: Regenboogstadion, Zuiderlaan 17, 8790 WAREGEM

 

Geschiedenis

 

Het stadion dankt zijn naam aan het wereldkampioenschap wielrennen in 1957. Via de brug over de vijvers, die op vandaag nog steeds dienst doet als toegangsweg voor de bezoekers, kwamen de wielrenners aan in het stadion. Rik Van Steenbergen reed als eerste over de streep en mocht de regenboogtrui in ontvangst nemen.

 

De twee originele staantribunes achter doel en de atletiekpiste zijn ondertussen door de verschillende verbouwingen verdwenen. Dankzij recente verbouwingen sinds 2014 behaalde het Regenboogstadion een categorie 4-status. Hierdoor kan Essevee in 2017 voor het eerst groepswedstrijden in de UEFA Europa League in eigen huis afwerken.

 

Een van de unieke factoren van het Regenboogstadion is de toegangsweg voor de bezoekende supporters. Deze loopt via een brug over de stadionvijvers. De bezoekers komen meteen op de eerste verdieping toe waardoor beide supportersgroepen perfect gescheiden blijven.

 

 

Het Regenboogstadion bezoeken

 

Sinds 2017 biedt Essevee rondleidingen aan in het Regenboogstadion. Ontdek wat er zich achter de schermen afspeelt van een voetbalclub en maak kennis met onze thuishaven.

 

Rondleidingen in het Regenboogstadion

 

Multifunctioneel stadion

 

Naast een voetbalstadion is het Regenboogstadion ook een volledig uitgerust business- en evenementencenter. Met een aanbod van vergaderruimtes tot feestzalen helpt onze event partner Ballroom u graag verder bij de organisatie van uw evenement.

 

Uw evenement in het Regenboogstadion!

 

Ondertussen herbergt het Regenboogstadion niet enkel SV Zulte Waregem. Sinds de verbouwingen in 2014 kwamen commerciële ruimtes ter beschikking.

 

Mobiliteit

 

Met de wagen

 

Komende uit de richting van Gent

Neem de E17 richting Frankrijk tot aan afrit 5 (Waregem). Sla rechtsaf op het einde van de afrit en volg de weg tot aan het rondpunt van sportwinkel Del-Sport. Neem de tweede afslag en sla aan de volgende lichten rechtsaf. Het stadion bevindt zich recht voor u als u het rondpunt nadert.

 

Komende uit de richting van Frankrijk

Neem de E17 richting Gent tot aan afrit 5 (Waregem). Sla linksaf op het einde van de afrit en volg de weg tot aan het rondpunt van sportwinkel Del-Sport. Neem de tweede afslag en sla aan de volgende lichten rechtsaf. Het stadion bevindt zich recht voor u als u het rondpunt nadert.

 

Komende van de Gentseweg

Volg de Gentseweg tot aan het kruispunt met de Expressweg. Sla af richting Waregem en volg de Expressweg tot aan de tweede lichten ter hoogte van het kruispunt met de Henri Lebbestraat. Volg de Henri Lebbestraat tot aan het kruispunt met de Waregemse ring (R35) en sla daar rechts af. Het stadion bevindt zich na 100 meter op uw linkse kant.

 

Parkeren

Bezoekt u binnenkort het Regenboogstadion? Op onderstaande parkingplan vindt u alle parkeergelegenheden in de buurt van het stadion.

 

Parkeren Regenboogstadion

 

De parking voor bezoekers bevindt zich aan het Jeugdcentrum, ter hoogte van het rondpunt dat de Verbindingsweg en de Zuiderlaan aan elkaar linkt.

 

Met de fiets

 

Onder de bezoekerstribune, ter hoogte van restaurant Boothuis, bevindt zich een overdekte fietsstalling met een capaciteit van ongeveer 100 fietsen. Rondom sportcentrum De Treffer zijn ook fietsenstallingen beschikbaar.

 

Met het openbaar vervoer

 

Bus

Er zijn twee bushaltes op wandelafstand van het Regenboogstadion. U kunt afstappen aan halte Markt Waregem of aan de halte Woonzorgcentrum De Meers.

 

Trein

Het treinstation van Waregem ligt op een kwartier wandelafstand van het Regenboogstadion. Vanaf de voorkant van het station (Noorderlaan) volgt u richting Zuiderlaan. Het Regenboogstadion ligt op uw linkerkant.

 

Veiligheid en capaciteit

 

Het reglement van inwendige orde (RIO) vindt u hier.

De capaciteit van het Regenboogstadion bedraagt 12 250 plaatsen (update 20 juli 2017).

 

Tribune 1 (hoofdtribune): 3823 zitplaatsen

Tribune 2 (sfeertribune): 2710 staanplaatsen

Tribune 3 (kant stadionvijvers): 2540 zitplaatsen

Tribune 4 (bezoekers): 962 zitplaatsen

Tribune 4 (kant Zuiderlaan): 2215 zitplaatsen