ESSEVEE SOCCER SCHOOL 

 

Voorstelling 

Introductie

 

 

De Essevee Soccer School is een professionele voetbalopleiding van zes jaar voor heel getalenteerde voetballers, binnen de jeugdwerking van SV Zulte Waregem. De Soccer School recruteert over heel België talenten op de leeftijd van 11-12-13 jaar met een strenge selectieprocedure (1 op de 1000 gescoute spelers wordt weerhouden). 

 

Ambitie

De amibitie is om jonge spelers opleiden tot voetballers van zeer hoog niveau en kinderen opvoeden tot voorname mensen. De Essevee Soccer School streeft naar technisch perfect voetbal, spectaculair maar tegelijk efficient. De Soccer School kijkt nauwlettend toe op fair play en de ethiek in de sport. 

 

 

Selectiecriteria 

 

            Trainer Wim Declercq spreekt de spelers toe op een selectiedag.

 

Onontbeerlijk zijn een goede persoonlijkheid en een eindeloze wil om hard te werken en elke dag te verbeteren. Een Soccer Schoolspeler is bescheiden maar toch ambitieus, leergierig en genereus, verzorgt zijn lichaam elke dag als een prof.

 

Talent is een must, het potentieel om uit te blinken op technisch, creatief en/of fysiek vlak het criterium om in aanmerking te komen. 

 

Na een aantal testtrainingen en een stage van drie dagen wordt beslist of de speler in aanmerking komt voor integratie in de Essevee Soccer School.

  

Methodologie

 

 

De Essevee Soccer School begeleidt het talent zodat het op zijn ritme kan openbloeien. Onontbeerlijk zijn toewijding, hard werken en een professionele begeleiding. 

 

Streefdoel:

 

- Verwerven van een perfecte functionele techniek

- Ontwikkelen van intelligentie en creativiteit

- Vormen van voorname mensen: ambitieus maar toch bescheiden, genereus en repectvol 

 

Werking

 

De Essevee Soccer School biedt de speler een garantie van zes jaar opleiding binnen de Soccer School in internaatsvorm. De samenwerking met drie Waregemse scholen (lagere school Dol-Fijn, middenschool en atheneum Groenhove (secundair onderwijs)) biedt de spelers een waaier aan studiemogelijkheden.

 

Er wordt dagelijks vier uur getraind. Minstens 10 000 uren moet men trainen tussen 8 en 18 jaar om prof te worden. De Soccer School staat garant voor deze uren, elke training meer dan 2 000 balcontacten op zoek naar de perfectie. Talent is de basis, lang en hard werken een absolute noodzaak. 

 

De Essevee Soccer School bouwt geduldig en stap voor stap op naar de eindvorm 11 tegen 11 op een leeftijd van 16-17 jaar. Het is dan ook logisch dat in de jaren hieraan voorafgaand, de Soccer School spelers niet in competitie uitkomen. Via regelmatige oefenwedstrijden wordt getoetst of de spelers bepaalde wedstrijdvormen al onder de knie hebben. 

 

            De Essevee Soccer School traint in een grote indoorhal.
 

Doelstelling

 

De doelstelling en ambitie van de Essevee Soccer School is dat elk talent zich kan ontplooien als mens en als voetballer van heel hoog niveau. Een optimale doorstroming naar de A-kern van SV Zulte Waregem is het streefdoel. 

 

Trainers

 

(Vlnr.) Coaches Michael Vijverman, Wim Declercq en Thomas Caers.

 

Thomas Caers:

 

Master in de Lichamelijke Opvoeding

Uefa A gediplomeerd

Voormalig profvoetballer in België en Nederland

Voormalig coach in eerste nationale

Voormalig Assistent Technisch Directeur JMG Academie België

 

Wim Declercq:

 

Houder diverse diploma’s KBVB en KNVB

20 jaar ervaring jeugdopleider en coördinator KSK Tongeren en STVV

Directeur voetbalkampen Midwest Soccer Academy USA

Verantwoordelijke scouting JMG Academie België

  

Michael Vijverman:

 

Regent in de Lichamelijke Opvoeding

Jeugdopleiding als speler bij RSCA

Voormalig voetballer in tweede en vierde nationale

    

Een dag Soccer School: 

 

 

Dagschema:

 

6u30: opstaan en ontbijt

7u15: training

9u45: einde training en douche

10u25: school

16u30: einde school

16u45: training

18u45: einde training en douche

19u00: avondmaal

20u00: studie

21u15: slapen

 

Scouting en recrutering

 

Op regelmatige basis worden er recruteringsdagen georganiseerd waarop iedereen vrij kan inschrijven. Bovendien heeft de Essevee Soccer School een team van scouts dat op elke voetballocatie in Belgie talent ontdekt en de kans geeft om kennis te maken met onze werking.

 

Medewerkers


Kookmoeder:

 

Sanae Naji

 

Opvoeders:

 

Frederik Lemarcq

Steve Reys

Bram Geirnaert

Jan Claeys

 

Chauffeurs:

 

Rens Plant

Gilbert Adam

Wim Maertens

Mbark Chaib

Andy Bekaert

 

Partnerscholen


Onze doelstelling is om kinderen de mogelijkheid te bieden zich te vervolmaken op een efficiëntere manier in de prachtige sport die voetbal heet. Op wekelijkse basis kan men zich op verschillende locaties in België onderdompelen in de unieke voetbalfilosofie van de Essevee Soccer School. 

 

Kindvriendelijk, leerrijk en attractief voetbal streven wij na. Voor jongens en meisjes van 8 jaar t.e.m. 12 jaar. 

Van eliteproject naar breedtesport en…terug.