ESSEVEE SOCCER SCHOOL

 

 

Voorstelling

 

Introductie

De Essevee Soccer School is een professionele voetbalacademie voor getalenteerde voetballers, binnen de jeugdwerking van SV Zulte Waregem. De Soccer School recruteert over heel België talenten op de leeftijd van 11-12-13 jaar met een strenge selectieprocedure.

 

Volg de Essevee Soccer School op Facebook!

 

Ambitie

De amibitie is jonge spelers opleiden tot voetballers van zeer hoog niveau voor het eerste elftal van Essevee en kinderen opvoeden tot voorname mensen. De Essevee Soccer School streeft naar technisch perfect voetbal, spectaculair maar tegelijk efficient. De Soccer School kijkt nauwlettend toe op fair play en de ethiek in de sport.

 

Selectiecriteria

Onontbeerlijk zijn een goede persoonlijkheid en een eindeloze wil om hard te werken en elke dag te verbeteren. Een Soccer Schoolspeler is bescheiden maar toch ambitieus, leergierig en genereus, verzorgt zijn lichaam elke dag als een prof.

Talent is essentieel, het potentieel om uit te blinken op technisch, creatief en/of fysiek vlak is het criterium om in aanmerking te komen.

Na een aantal testtrainingen en een stage van drie dagen wordt beslist of de speler in aanmerking komt voor integratie in de Essevee Soccer School.

 

Methodologie

De Essevee Soccer School begeleidt het talent zodat het op zijn ritme kan openbloeien. Onontbeerlijk zijn toewijding, hard werken en een professionele begeleiding.

We streven naar: 

- het verwerven van een perfecte functionele techniek

- de ontwikkeling van intelligentie en creativiteit

- de vorming van voorname mensen: ambitieus maar toch bescheiden, genereus en repectvol

 

Werking

De Essevee Soccer School biedt de speler een opleiding binnen de Soccer School in internaatsvorm. De samenwerking met drie Waregemse scholen (lagere school Biezebos, middenschool en atheneum Groenhove (secundair onderwijs)) biedt de spelers een waaier aan studiemogelijkheden.

Er wordt dagelijks ongeveer vier uur getraind, we streven elke training naar meer dan 2000 balcontacten op zoek naar de perfectie. Talent is de basis, lang en hard werken een absolute noodzaak.

De Essevee Soccer School bouwt geduldig en stap voor stap op naar de eindvorm 11 tegen 11 op een leeftijd van 16-17 jaar. Het is dan ook logisch dat in de jaren hieraan voorafgaand, de Soccer School spelers niet in competitie uitkomen. Via regelmatige oefenwedstrijden wordt getoetst of de spelers bepaalde wedstrijdvormen al onder de knie hebben.

 

Doelstelling

De doelstelling en ambitie van de Essevee Soccer School is dat elk talent zich kan ontplooien als mens en als voetballer van heel hoog niveau. Een optimale doorstroming naar de A-kern van SV Zulte Waregem is het streefdoel.

 

Trainers

 

Thomas Caers

Master in de Lichamelijke Opvoeding

UEFA A gediplomeerd

Voormalig profvoetballer in België en Nederland

Voormalig coach in eerste nationale

Voormalig Assistent Technisch Directeur JMG Academie België

 

Michaël Vijverman

Regent in de Lichamelijke Opvoeding

Voormalig voetballer in tweede en vierde nationale

 

Hans Beeckman

Ervaren opleider in eigen voetbalschool region Aalst-Dender

Getuigschrift C

Coerver licentie

 

Een dag Soccer School:

 

 

Dagschema

 

6u30: opstaan en ontbijt

7u15: training

9u45: einde training en douche

10u25: school

16u30: einde school

16u45: training

18u45: einde training en douche

19u00: avondmaal

20u00: studie

21u15: slapen

 

 

Volg de Essevee Soccer School op Facebook!

 

Scouting en recrutering

 

Op regelmatige basis worden er recruteringsdagen georganiseerd waarop iedereen vrij kan inschrijven. Bovendien heeft de Essevee Soccer School een team van scouts dat op elke voetballocatie in Belgie talent ontdekt en de kans geeft om kennis te maken met onze werking.