Scholenproject


Coördinator: Jean-Pierre Imbo (jean-pierre.imbo@live.be)
Trainers: Kevin Destadsbader, Stijn Meert, Kelly Decubber, Jean-Claude Huys, Dieter Dhondt
Doelmannentrainer: John Dujardin
Verantwoordelijke Essevee House: Frederik Lemarcq (sportinternaat.waregem@g-o.be)
Opvoeders: Steve Reys, Bram Geirnaert, Jan Claeys
Directies: Groenhove scholen (www.groenhoveschool.be)

 

De droom van iedere jonge voetballer is natuurlijk om het ooit te kunnen maken als topvoetballer en zij willen er dan ook steeds 100% voor gaan.

 

Aangezien niet elke beloftevolle jeugdvoetballer de top bereikt blijft het behalen van een diploma een absolute prioriteit. Veel ouders durven dan ook de droom van hun kind niet voluit te steunen, uit vrees dat dit ten nadele is van de studies.

 

Het Essevee Elite Scholenproject biedt hiervoor echter de oplossing: jongeren kunnen hun droom om profvoetballer te worden nastreven zonder in te boeten op hun studies.

 

De stap om te kiezen voor dit project is toch voor veel jongeren nog groot omdat ze terecht komen in een nieuwe omgeving waar ze zich moeten aanpassen aan een topsport-lifestyle en een professionele omkadering met de daarbij horende hoge verwachtingen.  Bovendien is een intensieve samenwerking met een school binnen deze context vrij uniek.  We zien dat deze samenwerking, gezien de kwetsbare leeftijdscategorie van deze jongens (pubers), een belangrijke meerwaarde vormt voor hun totale persoonlijkheidsontwikkeling.  Daarom is de stap enkel mogelijk na een grondige evaluatie van de speler en de goedkeuring van de Essevee-Jeugdacademie om maximaal te kunnen investeren in spelers met potentieel.

 

Voor jongeren die niet aan de hoge selectievoorwaarden voldoen, is er het Groenhove voetbalproject.  Dit project wordt ook ondersteund door de Essevee Jeugdacademie met de nodige professionele omkadering, zowel op sportief vlak als op onderwijsvlak.

 

Er is maar 1 zekerheid in het leven en dit is dat er geen zekerheden zijn, dus: go for your dreams!

 

 

EXTRA INFO

 

Essevee Elite Scholenproject

 

Groenhove voetbalproject

 

Sportinternaat SV Zulte Waregem (Essevee House)