PALMARES

 

Kampioen Derde Klasse (2001-2002)

 

Kampioen Tweede Klasse (2004-2005)

 

Winnaar Tarkett Flanders Soccer Cup (2004-2005)

 

Winnaar Beker van België (2005-2006)

 

1/16e finalist UEFA Cup (2006-2007)

 

Vicekampioen Jupiler Pro League (2012-2013)

 

Finalist Beker van België (2013-2014)

 

Winnaar Beker van België (2016-2017)

 

 

GESCHIEDENIS

 

 

Pas in juli 2001 bundelen KSV Waregem en Zultse VV de krachten. SV Zulte Waregem behoudt het stamnummer 5381 van Zultse VV, de kleuren zijn rood en groen en het Regenboogstadion in Waregem is de thuisbasis.

 

In vier jaar tijd gaat het van Derde naar Eerste klasse: SV Zulte Waregem speelt meteen kampioen in Derde en 3 seizoenen later zorgen Francky Dury en co ervoor dat er opnieuw eersteklassevoetbal wordt gespeeld aan de Gaverbeek.

In dat laatste seizoen in tweede wint Essevee de Tarkett Flanders Soccer Cup, een indoortornooi onder profclubs in Gent. Een mooie voorbode …

 

Essevee verrast tijdens het eerste seizoen in eerste vriend en vijand met een plaats in de top zes en de Beker van België. In het Koning Boudewijnstadion verslaat het Moeskroen met 2-1. Doelpunten van Stefan Leleu en Tim Matthys.

 

En ook in de daaropvolgende Europese campagne stunt SV Zulte Waregem: het zet in de voorronde van de UEFA Cup Lokomotiv Moskou opzij en stoot door naar de groepsfase. RCD Espanyol en Ajax Amsterdam blijken een maatje te groot. Maar in Wenen tegen Austria Wien en thuis (in het Jules Ottenstadion van KAA Gent) tegen Sparta Praag haalt Essevee twee overwinningen en plaatst zich voor de 1/16e finales. Daar verliest het tegen de Engelse topclub Newcastle United.

 

De volgende seizoenen bouwt Essevee aan organisatie en ploeg en evolueert het van "giant killer" naar “sympathieke challenger”. In seizoen 2012-2013 komen onder anderen de jonkies Thorgan Hazard en Junior Malanda in het Regenboogstadion hun kunnen etaleren. Op 19 mei 2013 strijden Essevee (2de in de stand) en RSC Anderlecht (leider) om de landstitel. Enkele minuten is rood-groen virtueel kampioen na een kopbaldoelpunt van Jens Naessens. Maar een vrije trap wijkt af op Mbaye Leye en belandt in doel waardoor Essevee vrede moet nemen met de tweede plaats. Op de Waregemse Markt wordt het vicekampioenschap toch uitbundig gevierd.

 

Die tweede plaats in 2013 betekent meteen de eerste deelname aan de voorrondes van de UEFA Champions League, het hoogste podium in het moderne voetbal. Tegen PSV Eindhoven kan Essevee geen vuist maken. Het wordt uitgeschakeld en valt terug naar de Europa League. In de laatste voorronde wordt het ambitieuze APOEL Nicosia verslagen en Essevee behaalt de derde plaats in de groepsfase met Rubin Kazan, Maribor en Wigan Athletic.

In eigen land speelt Zulte Waregem opnieuw de finale van de Beker van België. Maar na de 1-0 nederlaag tegen Sporting Lokeren komt er geen tweede beker richting Waregem. Voorlopig toch niet …

 

SV Zulte Waregem bouwt verder. Letterlijk want het Regenboogstadion krijgt twee nieuwe tribunes. En ook de ploeg krijgt een facelift.

Seizoen 2016-2017 wordt opnieuw een boerenjaar: Essevee haalt voor het eerst de herfsttitel binnen en staat maanden op kop van de Jupiler Pro League.

18 maart 2017 verhuizen duizenden en duizenden Essevee-supporters naar de Heizel voor de derde bekerfinale. Na een ware thriller met verlengingen en strafschoppen gaat KV Oostende voor de bijl en barst een volksfeest los in Zulte en Waregem.

18 maart 2017 verhuisden duizenden en duizenden Essevee-supporters naar de Heizel voor de derde bekerfinale. Na een ware thriller met verlengingen en strafschoppen ging KV Oostende voor de bijl en barstte een volksfeest los in Zulte en Waregem.